Befőttes üvegek. Nem egy erős, viszont nagyon hálás feladat. Két nap története röviden.

Akik hozzám fordulnak azzal a "problémával", hogy egyáltalán nem találják magukat kreatívnak, de szeretnének valamit elkezdeni, azoknak 3 alapanyagot szoktam javasolni, ebből az első a befőttes üveg (a második a PET palack, a harmadik pedig egy tojástartó). Nem véletlen. Ezekből az alapanyagokból BÁRMIT, tényleg BÁRMIT ki lehet hozni, határ a csillagos ég (és/vagy a pénztárca :) ).

 

18.37

Így álltam tegnap este. Tehát nagyjából sehogy. Volt egy csomó ötletem, a felét el sem tudtam készíteni. Sebaj, majd beszélek róla, az is elég. 

Nézzük sorrendben:

Logós mécses - nagyon nem kell mit hozzáfűznöm, értitek a csíziót :) Én és az üvegfestés mondjuk egy szép "baleset", olyan vagyok, mint egy remegő kezű agysebész... Nem baj, sablonnal jó lesz, majd betámasztom a kezem. Cuki lett, ahhoz képest hogy se rajzolni nem tudok, se üveget festeni :) Nem egy nagy dolog, kell egy kontúr toll, és festék. A kontúrnak és a festéknek is kell azért egy 30-40 perc száradási idő, illetve a festéket érdemes több rétegben felvinni, hogy szép legyen.

Kiskert - ez a személyes kedvencem. Ez jól is sikerült, bár azért azt tudd, hogy ha valamit elkezdek, még nem egészen tudom, mi lesz belőle. Ez nem baj, sőt. A főzésben is ilyen vagyok, amit szeretek, azt egy tálba dobálom, majd kisül belőle valami :)

Ehhez most homokot, földet, díszkavicsot és mohát használtam, illetve pár szebb dekortermést, ami még illett a képbe. A kőrózsaaz ilyen projektekhez tökéletes választás, hiszen nem egy igényes fajta, ő tökéletesen érzi magát egy üvegben is :)

20.32

Leugrottam a kuyával, kellett egy kis friss levegő. Bizakodó vagyok, hogy talán az ötleteim felével elkészülök ma éjszaka. A kiscsajomnak egyszerre jön három foga, így amúgy sem aludnék, szóval nagyjából mindegy, hogy kint babrálok valamivel, vagy az ágyban nyomogatom a telefont, és várom, mikor ébred meg keservesen, hogy bekenjem az ínyét, ne fájjon annyira. Szemét dolog ez, nagyon sajnálom szegényt.... 

20.55

Úszógyertyás asztaldísz - tavaszi szinek, frissesség, citrom és reszelt gyömbér :) Tapasztalat: csak akkor marad a szélén a ciromkarika, ha már víz van az üvgben, és érdemes az illat kedvéért belefacsarni egy kis levet is. Egyszerű és mutatós darab.

Hógömb - nem spiláztam túl, én glicerint nem tettem bele (ugyan honnan szerezzek glicerint éjszaka), de szerencsére a benne lévő körömdísz (igen, körömdísz) gyönyörűen mutatott. Annak örültem, hogy egyáltalán találtam valamit, amit beleragaszthattam... 

Mázli kontra bénaság - 1:0

A hivatalos recept így néz ki: 

"Ehhez nem lesz másra szükséged, mint egy tiszta befőttesüvegre, 1 dl glicerinre, amit a gyógyszertárban megvásárolhatsz, 2 dl desztillált vízre és szilikonos ragasztóra - valamint olyan apróságokra, mint csillámpor, műanyagreszelék vagy műhó, egy darabka hungarocell és bármilyen figura, amit el tudsz képzelni a saját világodban. Csak a fantáziád szabhat határt a végeredménynek!" 

Papírzsepi tartó - ez übercuki lett. Volt még egy balerina matricám, azt ráragasztottam az üvegre, majd egy sima konyhaszivacsot pártottam a festékbe, és összepacsmagoltam az üveget. Próbáljátok ki, szerintem tök szuper, nagyon jól néz ki a végeredmény! A matricát aztán leszedtem, átütöttem az üveg tetejét (persze a család már aludt, így a megmaradt izomzatom segítségével rátámaszkodtam egy fogóra, aminek a hegye átütötte az üveg tetejét, lehet ezt hallkan is, ugye) és megtöltöttem papírzsepivel. 

Szappan adagoló - fogtam egy meglévő pumpás adagolót, átütöttem az üveg tetejét, majd összeraktam ezt a kettőt. Persze nem maradt úgy, ragasztópisztollyal kicsit rásegítettem. Tökéletes :) Az üveget pedig a szappan színével kompatibilis szalaggal és virággal díszítettem. 

Akvárium - másik nagy kedvencem, fogalmam sem volt, hogy fog elkészülni. Ez úgy lett volna szép, ha van rendes akváriumba való műnövényem. Persze nem volt, így egy műrózsacsokor (ne kérdezd, miért tartok ilyeneket) szárát és leveleit ragasztottam össze úgy, hogy a növény-hatás azért meglegyen. 

Homokot és kavicsokat raktam az aljára, illetve olyan kagylókat, amiket még Görögországban gyűjtöttünk. Csináltam még délután egy adag zselégyöngyöt, ezek a kék is gömbök a vízben. A tetejére is kagylók kerültek, plusz kapott egy kis kék festéket a kilógó rész, így lett kerek az egész :) 

+1 - jelzés értékkel készült, a tárolás egy mókás formájára igyekeztem felhívni a figyelmet, ehhez aztán tényleg semmi nem kell :)

23.35

Elkészültem mindennel. Belegondolva semmit nem kellett vennem (a ragasztópisztoly tölteten kívül, amiért a férjem szaladt el, szegénykém, néha nem is értem, hogy bírja velem és az alkotói lendületemmel), viszont elkészítettem olyan üvegeket, amiket szívesen kirakok itthon is :)

1.55 

Első ébredés, nincs nagy fájdalom, kajcsi, mindenki visszaalszik.

6.34

Már világos van, és még csak most ébredt fel?! Tele a pelus, csere, tea, ő még alszik tovább. 

8.20

KÁVÉÉÉÉT

10.00

Stúdió, rajzoltatok magamnak valami arcot, mert ez így nem állapot. Túlaludtam magam, úgy is nézek ki :)

10.45

M.G.I