Tavaly már kipróbáltam a Hobbikert ötletét, nemrég pedig kaptam egy gyönyörű cserepes bazsalikomot a férjemtől. Mivel imádom ezt a fűszernövényt, nem is volt kérdés, hogy megint nekifutok a szaporításnak :)
1. Kicsivel a levelek alatt elvágjuk a szárat
2. Távolítsuk el a nagyobb leveleket (a kicsik maradhatnak)
3. Töltsünk meg tiszta vízzel kisebb üvegeket (én poharakat használtam)
5. Meleg, világos ablakpárkányom tartsuk őket (vigyázzunk a tűző nappal). Ellenőrizzük a vizet, ha szükséges, töltsük újra! 5-7 nap elteltével megjelennek az első gyökerek. 2 hét alatt elég erős lesz ahhoz, hogy átültessük őket cserépbe.
A nagyobb levelekből én most fűszervajat készítettem, húsokhoz, köretekhez tökéletes :)
Fűszervaj készítése
A fűszervaj elkészítése pár percet vesz igénybe, mégis számtalan ételhez felhasználhatjuk, pl. sült húsok, tészta ételek, mártások, vagy sült párolt zöldségek mellé.
A fűszervajhoz lehetőleg valódi jó minőségű vajat válasszunk a boltban, majd keverjük össze a jól megmosott, megszárított és felaprított fűszernövényekkel. Az így elkészített fűszervajat öntsük jégkocka tartóba, így mehet is be a fagyasztóba.
MGI
Facebook itt, Csoport itt, Videók itt.
Utolsó kommentek