Tavaly már kipróbáltam a Hobbikert ötletét, nemrég pedig kaptam egy gyönyörű cserepes bazsalikomot a férjemtől. Mivel imádom ezt a fűszernövényt, nem is volt kérdés, hogy megint nekifutok a szaporításnak :)

 

1. Kicsivel a levelek alatt elvágjuk a szárat

2. Távolítsuk el a nagyobb leveleket (a kicsik maradhatnak)

3. Töltsünk meg tiszta vízzel kisebb üvegeket (én poharakat használtam)

5. Meleg, világos ablakpárkányom tartsuk őket (vigyázzunk a tűző nappal). Ellenőrizzük a vizet, ha szükséges, töltsük újra! 5-7 nap elteltével megjelennek az első gyökerek. 2 hét alatt elég erős lesz ahhoz, hogy átültessük őket cserépbe.

A nagyobb levelekből én most fűszervajat készítettem, húsokhoz, köretekhez tökéletes :) 

Fűszervaj készítése

A fűszervaj elkészítése pár percet vesz igénybe, mégis számtalan ételhez felhasználhatjuk, pl. sült húsok, tészta ételek, mártások, vagy sült párolt zöldségek mellé.

A fűszervajhoz lehetőleg valódi jó minőségű vajat válasszunk a boltban, majd keverjük össze a jól megmosott, megszárított és felaprított fűszernövényekkel. Az így elkészített fűszervajat öntsük jégkocka tartóba, így mehet is be a fagyasztóba. 

MGI

Facebook itt, Csoport itt, Videók itt.