"- És te, mint kreatív blogger, hogyan készülsz a húsvétra otthon? 

- Sehogy.  

- Köszi az interjút.

- Nincs mit."

 

Van ez így, na. Oké, nem is voltunk itthon, plusz dolgoztam is szombaton, ráadásul egy teljesen más projektben vagyok benne. Egy barátnőm meglátogatott csütörtökön, gondolta, majd együtt festünk tojásokat. Én melegítőben éppen pizzás dobozok között készülök egy újabb adásra, Ő lelkesen megérkezett, majd  közölte, hogy akkor kezdjünk neki. Félválról odadobtam, hogy a hűtőben talál tojásokat, a polcon festékeket, hajrá.... Nem volt valami lelkes szegénykém (ezúton is bocsi). 

Tisztában vagyok azzal, hogy már-már egy elvárás irányunkban, hogy ha jönnek az ünnepek, akkor teleszórjuk a lakást különféle dekorációkkal, "fiszem-faszomokkal", csak hogy bizonyítsuk, mennyire kreatívak vagyunk. Na ez az, amiből én totálisan szeretek kimaradni. Mondjuk vidéken elég ciki volt ma délelőtt, páran meglocsoltak, én pedig két jó szónál nem tudtam többet adni. Szerencsére Anyósom felkészültebb volt :) 

Hazafelé gondolkoztam azon, hogy bezzeg amikor még kislány voltam, nagyival festettük a tojásokat Tiszaújvárosban, és vártuk a locsolókat. Lehetséges, hogy a nagyvárosi élet öli ki teljesen az emberekből ezt a hagyományt...? Mivel most még "csak" 9 hónapos a Kiscsajom, így nagy a mellényem. Jövőre már mi is festegetünk, matricázunk, dekupázs ragasztunk, mindent, amit csak szeretne. Ezt az évet most megúsztam. Tavaly legalább készítettem asztaldíszeket. Idén ez is kimaradt, hiszen már feléri az asztalt, így semmi nem marad meg rajta. Asztaldísz letudva. 

Minden évben elhatározom, hogy ültetek én is tojásba, ez milyen jó lesz majd Húsvétra. Jó is lenne, ha nem azon a héten jutna eszembe. Ugyebár :)

Az évek múlásásval méginkább megállapíthatom, hogy én "csak úgy" szeretek alkotni. Azt viszont nagyon :) 

Nemsokára hozom is a pizzás dobozokból készült dekorációkat... ;) 

MGI

Facebook itt, Csoport itt, Videók itt.

U.i.: Éljenek a népszokások.... :D