Már egész fiatalon kapcsolatba kerültünk a gipszöntéssel - különböző figurákat készítettünk nagycsoportban különböző alkalmakra. A sablon öntésen kívül örömmel látom, hogy ezt magasabb szinten is lehet űzni :) Íme a második rész.

 

1. Művirágból gipszvirág

Annyira tetszik ez az ötlet, hogy nagyon :) Viszont tisztában vagyok vele, hogy abban a pillanatban, ahogy belenyúlnék a gipszbe, a két hetes kislányom felsírna az ágyában, majd ahogy világrengető bátorsággal odaszaladok, hogy minden rendben van-e, összevissza kenném gipsszel. Így a virágok és a gipszöntés is várat magára egy kicsit :) Ez az ötlet viszont tényleg hiperszuper :)

Keverjük ki a gipszet, lógassuk fejjel bele a virágot, tegyük a közepére a mécsest, igazgassuk el a szirmokat.

Ugye milyen egyszerű és nagyszerű? :) Mécsestartón kívül dekorálásra is használhatjuk a virágainkat.

2. Dekorációs elemek

Hasonló elven működik, mint a fent látható virágok. Fogjuk egy origami madárkát, reptessük meg a gipszben - és kész is :)

3. Geometriai formák - mécsestartó

Vágjuk ki kartonból az elemeket, ragasszuk össze, töltsük fel gipsszel, helyezzük bele a formánkat, várjuk meg amíg megszárad, majd fessük le.

Ezzel a technikával készíthetünk vázát is.

4. Egyedi szobrocskák

Gipsz és lufi. Na meg egy kis markolászás, gyömöszködés. Imádjuk :)

5. Üveg + Üveggyöngy + Gipsz

Ez egy pepecselősebb munka, viszont a végeredményért megéri :) Több gömb gyertyatartóm is van itthon (KIKA 599.-), általában mindig elhozok egy-egy darabot. Most már tudom, hogyan fogom átalakítani őket :)

Ragasszuk fel a köveket az üvegre.

Ha ezzel megvagyunk, jöhet a gipsz. Figyeljünk rá, hogy minden kis zegzugba jusson belőle. Miután kicsit megszáradt, töröljük le a felesleget egy nedves szivaccsal.

Kész is :)

Mint láthattátok a két poszt alapján, a gipsz tényleg egy igencsak hasznos holmi. Érdemes kísérletezni vele, formába önteni, játszani vele. A végeredmény biztosan nagyon kreatív és izgalmas lesz. Használjátok bátran :)

Az első rész: http://teleprendezok.reblog.hu/hasznos-holmik---a-gipsz-i

További ötletekért figyeljétek a videókat, olvassátok a blogot és látogassatok el a Teleprendezők közösségi oldalára!