Ebben a nagy hőségben kis kedvenceinknek is jólesik a jégkrém. Egy nagyon jó receptet találtunk, ami nem csak egészséges összetevőket tartalmaz - mint a méz, a természetes mogyoróvaj és a banán - hanem jót is tesz az emésztésnek. A zsírmentes görög joghurt* és fagyasztott banán adja meg az élvezetes krémes ízt. Készíthetünk belőle egy nagy tállal amiből gombóconként adjuk kutyánknak vagy készíthetjük darabonként is, mint egy pálcikás jégkrémet.

 

Ha nincs otthon jégkrémformánk, használhatunk kis eldobható poharakat (tejfölös poharakat) is erre a célra.

Szükségünk lesz:

- 1 nagy banán (fagyasztott)
- 2 evőkanál természetes mogyoróvaj, só nélkül vagy hozzáadott cukor nélkül
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg sima görög joghurt (zsírszegény)
- műanyag kutyacsontok vagy akár ehető kutyacsontok

Vágjuk fel a fagyasztott banánt darabokra, és tegyük egy turmixgépben. Adjuk hozzá a mogyoróvajat és mézet. Nagy sebességen turmixoljuk három percig vagy addig, amíg a keverék sima lesz.

Adjuk hozzá a joghurtot és a keverjük három percig vagy amíg a keverék sűrű és sima lesz, mint egy turmix.

Végeztessünk minőségellenőrzést :)

Öntsük a keverékeket pohárba - vagy egy nagy tálba.

Helyezzük a kutyacsontot egyenesen a keverék középre az eldobható pohárban. Vastag csontokat használjunk, hogy egyenesen álljon segítség nélkül, viszont ha a csontok vékonyak, alufóliával fedjük be a pohár tetejét, majd szúrjuk bele a csontot - így minden oldalról tartani fogja a fólia. Tegyük a poharakat a fagyasztóba amíg megszilárdul a krém - ez nagyjából 2 óra.

Mártsuk a pohár fenekét egy tál forró vízbe 2-4 másodpercig.

Csavarjuk el a poharat és a pálcikát ellentétesen, hogy ki tudjuk belőle húzni a jégkrémet.

Azonnal tálaljuk :) A maradékot tegyük vissza a fagyasztóba.

*Megjegyzés: ha a kutyánk érzékeny a laktózra vagy ételallergiás, mindenképp kérdezzük meg az elkészítés előtt az állatorvosunkat! A jégkrém alkalmi élvezet, semmiképp ne használjuk étkezést helyettesítőként!

forrás: https://blog.etsy.com/en/2014/how-tuesday-ice-pops-for-your-pup/?utm_campaign=Merch&utm_medium=Internal&utm_source=Pinterest

További ötletekért figyeljétek a videókat, olvassátok a blogot és látogassatok el a Teleprendezők közösségi oldalára!