Szeretek újrahasznosítással foglalkozni, ezért is örültem nagyon, mikor rábukkantam a műzlisdobozok felhasználási lehetőségeire. Nézzük is szépen sorban, mit is kezdhetünk a kiürült dobozokkal :)

 

1. Asztali tároló

Régóta szükségem lenne egy hasonló tárolóra, botrányosan néz ki az asztalom (papírok, ceruzák, jegyzetek, ötletetk kinyomtatva, megrajzolva, folyamatban lévő munkák, ki sem látok belőlük). Az aljához van is egy forgótányérom még az IKEA-ból :)

2. Papír díszek

Bár a karácsony még messze van, sosem lehet időben elkezdeni a készülődést.... :) Félretéve a viccet, bármikor és bármit dekorálhatunk ezekkel a gömbökkel.

3. Irattartók

4. Falra szerelhető irattartók

Mágnest használjunk a hűtőhöz, színes rajzszögeket a táblákhoz.

5. Fiókrendező

Az asztalomnál már csak a fiókom rendetlenebb. Így ezt az ötletet is csatasorba állítom, kénytelen leszek mihamarabb elkészíteni :)

6. Papírtartó

Ez az ötlet szerepelt az előző bejegyzésben is - nagyjából ez indította az egész lavinát :) Nagyon egyszerű, és ízlés szerint variálható!

7. Készítsünk betűket!

Különböző internetes kreatív piacokon lehet kartonból készült betűket vásárolni - viszont nagyon drágák. Én annak a híve vagyok, hogy inkább készítsük el mi. Nem könnyű, némi gyakorlással viszont gyerekjáték lesz!

8. Ajándék táska

Hogy ez miért nem jutott eddig az eszembe...? Tipikusan ha születésnapra vagyunk hivatalosak, nincs egy épkézláb ajándék táska sem itthon, sem a boltban. Most már viszont lesz :)

9. Készítsünk puzzle-t!

A gyerek zabpelyhek hátoldalán található játékokből készítsünk puzzle-t. Emlékszem, mindig meg kellett tartania anyunak a dobozokat, mert nem engedtem kidobni a szép képeket. Sablont bárhol találhatunk az interneten (írjuk be a Google keresőjébe, hogy "puzzle sablon"), kedvünkre válogathatunk, mekkorát szeretnénk.

10. Éjjeli lámpa

Elsőre nem tudtam eldönteni, hogy ez cuki vagy gáz. Maga az ötlet szuper, hiszen fogunk egy kicsit vastagabb tűt, és a meglévő minta mentén kiszúrkáljuk a dobozt, majd belehelyezünk egy égősort vagy egy nagyobb teljesítményű izzót - mindenképp ledes izzót javaslom, hiszen az nem fogja megégetni a papírt. 

További ötletekért figyeljétek a videókat, olvassátok a blogot és látogassatok el a Teleprendezők közösségi oldalára!