Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egy kis lakás átalakítására és berendezésére kaptunk lehetőséget. Azért szeretjük ezeket a projekteket, mert nagyobb bútorokkal, dekorációs elemekkel is dolgozhatunk. A feladatunk az volt, hogy kis költségvetésből, a meglévő anyagok felhasználásával egy fiatalos otthont alakítsunk ki.

 

Első körben a nagyszoba átalakításával kezdtünk, ennek részletes leírását olvashatjátok most.

Az alaprajz:

Alaprajz

 

A festés előtti állapot képekben:

Nagyszoba
Nagyszoba
Nagyszoba
Nagyszoba

Egy tisztasági festés után el is kezdhettük a munkát. Mivel az egyik oldalon szinte végig ablakok vannak, így játszhattunk a fal színével. A Héra termékcsalád Fahéj színét választottuk, így egy kellemes és világos pasztellszínt kaptunk. A bútorok többségében fehérek, illetve a frissesség jegyében zöld színeket kaptak.

Az étkező rész teljesen hiányzott, ezért az összekötő falból kivágattunk egy nagyobb részt, ahová egy mindkét oldalon lehajtható asztalt terveztünk. Számolnunk kellett azzal is, hogy ezen az oldalon lesz egy térelválasztó illetve egy ágy, igy egy kicsit ablakra emlékeztető lyukat kaptunk - ezzel is optikailag növeltük a teret.

Az asztal helye

Az elmúlt időszakunk egyik legnagyobb munkája a gyümölcsösládákból készült térelválasztó. Mindenképpen szerettük volna kettéválasztani a teret úgy, hogy külön helye legyen az ágynak. 

Sikerült jó áron megfelelő minőségű és nagyságú ládákat találnunk, amiket lecsiszoltunk, majd befestettünk zöld zománcfestékkel - ezzel is védve a fát.

Az alsó és felső ládák kifelé, míg a középső ládák az ágy felé nyitottak, így mindkét oldalról kényelmesen lehet tárolni bennük.

Három ládánk maradt még, amivel megalapoztunk egy olvasósarkot. Erről később bővebben is írunk.

A következő részben bekerül az étkezőasztalunk, ami fölé egyedi dekoráció kerül.

További ötletekért figyeljétek a videókat, olvassátok a blogot és látogassatok el a Teleprendezők közösségi oldalára!