Nagy hiányossága volt ennek a lakásnak, hogy nem volt egy hely, ahol nyugodtan le lehetett volna ülni egy étkezőasztalhoz. Viszont volt egy falunk, amit szabadon átalakíthattunk erre a célra.

 

Egy mindkét oldalán lehajtható asztalt választottunk, így nagyobb összejövetelek alkalmával sem lesz gond a hellyel.

Nem csak a hely szűkössége miatt döntöttünk úgy, hogy magasabban vágjuk ki a falat, hanem dekorációs szempontokat is figyelembe vettünk.

Az első tervekben amiket kitaláltunk, nagyon sok természetes anyag szerepelt, így egy ilyen jellegű kompozíció került az asztal fölé. Faágakat fúrtunk a falba, majd a köztes helyekre fakérget ragasztottunk.

A faágakról pedig használt villanykörtében "repkedő" origami madárkákat lógattunk le damil segítségével. A madárkáink a fal és a berendezés színeinek megfelelően zöld és barna színűek lettek.

Egyszerű és mutatós dísz, amit némi gyakorlással bárki el tud készíteni. A nehéz része az izzó belsejének eltávolítása. Ehhez mi egy fogót és egy reszelőt használtunk. A kezünk védelme érdekében mindenképp húzzunk kesztyűt!

Első lépésben távolítsuk el a fém "kupakot". Ezt követően egy reszelővel vagy egy csavarhúzóval a fekete rész már könnyen eltávolítható. Ezután a fogó segítségével (vagy csavarhúzóval) törjük össze a körtében található üveg részt. Az izzószál segítségével már könnyen ki tudjuk húzni a maradékot. Ha végeztünk a munkával, mossuk ki az izzót.

Innentől igazából szabadon kreatívkodhatunk, hogy mi is kerüljön bele az izzónkba. Használhatjuk vázaként, ültethetünk bele, vagy egy damilon madarakat reptethetünk a belsejében :)

További ötletekért figyeljétek a videókat, olvassátok a blogot és látogassatok el a Teleprendezők közösségi oldalára!