Azt hiszem mindannyian ismerjük a jól bevált rizspapír lámpa búrákat. Nagyon letisztult darabok, ezért rengeteg módja van, hogy dekoráljuk őket. A szoba fókusz pontja lesz, így mi egy nagyon látványos, de könnyed-légies megoldást választottunk.

 

 

Amire szükségünk lesz:

-lámpa búra

-selyem papír (én most 10 ívet használtam)

-olló

-ragasztó

A selyem papírt elfeleztem és az olló segítségével ék alakú csíkokra vágtam úgy, hogy felül egyben maradjon. A leeső részeket is óvjuk meg, hiszen azokat is használni fogjuk.

Először is rögzítsük a lámpát valahova úgy, hogy forgatható legyen, így könnyebben tudunk dolgozni. A lámpa aljánál kezdtem a fedést. Először, a már említett leeső darabokat ragasztottam fel.

Fogtam a kivágott "szoknyácskákat" - én így hívom őket :) - és elkezdtem felragasztani őket szépen sorról sorra.

Minél közelebb ragasztjuk egymáshoz, annál szebb lesz. 

Így haladtam szépen végig, egészen a lámpa tetejéig :)

Törekedjünk rá, hogy a csíkok szépen fedjék egymást.

A tetejére egy kissé vastagabb papírt választottam, hogy szép legyen a csíkok tartása, de ha ezt nem tesszük meg, akkor is nagyon szép lesz az eredmény.

Ne féljünk, hogy sötét lesz, hiszen a selyempapír annyira könnyű, hogy átvilágít rajta a fény, ráadásul nagyon szépen fest, amikor felkapcsoljuk a lámpát.

Ebben az esetben is használhatjuk a fantáziánkat, akár több színt is használhatunk, nagyon izgalmas lesz az eredmény. :)

További ötletekért figyeljétek a videókat, olvassátok a blogot és látogassatok el a Teleprendezők közösségi oldalára!